Негізгі / Жаңалықтар / Тағам өндіруші кәсіпорындар бар қуатымен жұмыс істей алмай келеді

Тағам өндіруші кәсіпорындар бар қуатымен жұмыс істей алмай келеді

Қазақстандық тағам өндірушілер бар қуаттымен жұмыс істей алмай жатыр. ЛС порталы кәсіпорындардың былтырғы өндімділігін сарапқа салған. Ең жоғарғы көрсеткіш 71,5 пайызбен шоколад өнімдерін шығарушыларда. Кандитерлік фабрикалардың жылдық қуаты 144 мың тоннаны құрапты. Ал қант шығаратын зауыттардың өнімділігі 63 жарым пайыз. Мұздатылған ет өндірісі 60 пайыз шамасында. Макарон зауыттары қуаттылығының тең жартысын ғана пайдаланып отыр. Сүт, йогурт, ірімшік өндірісі де біршама төмен. Ал нан мен ұн өндіретіндер қуаттылығының 35 пайызын ғана пайдаланып отыр. 

Г. Меңдеева